Categorieƫn
Column

Vier een feestje

Vet op Vrijdag | Twan Vet is (even) in de zevende hemel

Normaliter zou ik u op deze plek vertellen over mijn week, wat mijmeren over iemand of beschrijven wat me opviel de laatste tijd.

Dit keer is het even anders (en een stuk korter!), want sinds woensdag staat mijn leven een beetje op z’n kop – op een goede manier. Woensdag werd ik gekozen tot de zevende stadsdichter van mijn woonplaats, Amersfoort.

U begrijpt dat ik enorm vereerd, blij en trots ben. Volgende week schrijft Valerie weer op deze plek een volwaardige column, en de week daarna mag ik weer. Voor nu vier ik een feestje, en wandel ik de hele dag door de stad – er jeukt al een gedicht onder mijn vingers.

Vier ook een feestje vandaag, zou ik zeggen: haal een tompouce, gun jezelf een koffietje op een terras, koop een boek als cadeautje voor jezelf – dat ga ik in ieder geval wel doen!

Twan Vet (1998) schrijft poƫzie, proza en liedteksten. Zijn werk verscheen eerder in o.a. Tirade, De Revisor, Het Liegend Konijn, DW B en Deus Ex Machina. Hij las voor op literaire festivals zoals Dichters in de Prinsentuin en de Nacht van de Literatuur.

In 2021 was hij Ambassadeur van de Vrijheid voor Bevrijdingsfestival Utrecht. Van 2021 tot 2024 is hij stadsdichter van Amersfoort.

Twan Vet is oprichter en redacteur van Tijdschrift Landauer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *